ZLOCIN NA SVETU PETKU

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOCIN NA SVETU PETKU

Porodica Obradović - Zoran (48), Dragica (43), Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20) likvidirani hicima iz vatrenog oružja u noći između subote i nedelje u Žarkovu!

BEOGRAD - Tročlana porodica Obradović - otac Zoran (48), majka Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20) ubijeni su hicima iz vatrenog oružja u noći između subote i nedelje u iznajmljenom stanu u ulici Radivoja Spasenovića 12 u Žarkovu! Ovaj zločin, koji je najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << počinjen na Svetu Petku, otkrili su rođaci i prijatelji nesrećne porodice u nedelju, pola sata posle ponoći.

Četiri beživotna tela pronašao je Milija Veljković, koji je sa rođacima i prijateljima porodice otišao do njihovog stana da bi proverio zašto cele večeri niko od njih ne odgovara ni na jedan od tri mobilna telefona.

- Vrata su bila otvorena, a svetlo upaljeno. Kada su odškrinuli vrata, u hodniku su videli Dragičine noge i bukvalno doživeli nervni slom - kaže za Kurir Milan Milinković, Zoranov brat od tetke.

Zoran, Dragica, Željko i njegova devojka Maja, koja je iz naselja Bele vode, likvidirani su vatrenim oružjem i pretpostavlja se da je ubica koristio prigušivač. Takođe, veruje se da je porodica poznavala ubicu, jer na vratima stana nije bilo tragova obijanja, a s obzirom na to da je Dragičino mrtvo telo ležalo u hodniku, ubica je najverovatnije prvo ubio nju, a zatim je sasuo hice i u njenog muža, sina i njegovu devojku.

- U Zorana je ispaljeno najviše hitaca, a pucano mu je i u glavu. Verovatno je stradao pokušavajući da zaštiti porodicu, a moguće je i da je poznavao ubicu, koji je hteo da bude siguran da Zoran neće preživeti - pričali su prošle noći šokirani rođaci i prijatelji Obradovićevih.

Niko od njih, međutim, i ne naslućuje šta bi mogao da bude motiv ovog monstruoznog zločina. Zoran i Vesna su pre petnaestak godina ostali bez posla. On je radio kao šef u „Jumku“, a Dragica u „Srbijateksu“. Posle toga su se snalazili, imali su čak i prodavnicu kod Kalenić pijace, a Zoran je nedavno odlučio da na placu u istoj ulici sruši staru kuću i na njenom mestu sazida manju zgradu.

- Zbog toga su u komšiluku iznajmili stan. Po podne su bili kod mene na kafi, a Zoran je planirao da u nedelju otputuje u Loznicu, gde žive njegovi. Već uveče nisu odgovarali na telefonske pozive, pa nam je to svima bilo čudno, posebno zbog toga što je Zoran jednom kupcu trebalo da da ključeve stana. Poslala sam sina da vidi šta se dešava, i on ih je pronašao mrtve. Još je u šoku - ispričala je potresena prijateljica Obradovićevih.

Ona kaže da je sa ovom porodicom bila izuzetno bliska i da su se viđali svakodnevno.

- Sve je i juče bilo uobičajeno. Niko od njih, kao ni Maja, nije bio u bilo kakvim problemima. Nisu se žalili ni na šta, a Željko je bio dete kakvo bi svaka majka poželela - kaže njihova prijateljica.

Muklu tišinu ispred zgrade u kojoj su ubijeni Obradovići prekinuo je lelek Dragičine majke Radmile i oca Veljka iz Velikog Sela:

- Zašto bar decu ne poštedeše? Šta su vam oni krivi? Mrava nisu zgazili, nikome na senku nisu stali, a celog života su trpeli i mučili se kao mravi - jaukala je Radmila.

Reporteru Kurira nesrećna žena, od bola ukočenog lica, ispričala je da se Dragica i Zoran nisu nikome zamerili. Nikome, kaže, ništa nisu ni dugovali, a nije ni njima.[ antrfile ]

TAJNU KRIJE BELEŽNICA?

Zoranov brat od tetke Milan Milinković kaže da mu je brat bio veoma pedantan i da je posedovao knjigu u kojoj je beležio sve o svom poslovanju. Svaki priliv ili isplatu novca revnosno je zavodio. Ostaje pitanje da li je policija pronašla beleške.

SELILI SE U NOVI STAN

Komšije kažu da Zoran nije bio građevinski preduzimač, ali je odlučio da na placu koji je kupio pre tridesetak godina sruši kuću i izgradi manju stambenu zgradu, koja je bila pred useljenjem. Dragica je čak u subotu po podne počela da prenosi stvari iz iznajmljenog stana u stan u novoj zgradi, a selidbu je trebalo da završe narednih dana.



MOTIV KORISTOLJUBLJE?


Niko od Obradovićevih rođaka i prijatelja zasad ne isključuje mogućnost da je motiv zločina koristoljublje, jer je Zoran već prodao stanove u zgradi koju je, kako pričaju njegovi prijatelji, izgradio bez pozajmica.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.