ZG: Radit ćemo paprikaš od Srba

Izvor: Danas, 29.Maj.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: "Radit ćemo paprikaš od Srba"

Zagreb - Na zagrebačkoj Trešnjevci osvanuli su grafiti sa ustaškim i nacističkim simbolima, uz koje su ispisane uvredljive poruke protiv Srba.

Dok predsednica Hrvatske tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva ni neoustaštva, a gradonačelnik Zagreba ustašku i pronacističku ikonografiju po gradu, odnosno na antifašističkom spomeniku na Dotrščini, naziva usamljenim slučajem, na ulicama Zagreba potpuno je drugačija slika.

Naime, na zagrebačkoj Trešnjevci nedaleko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Mitrovačkoj ulici, osvanuli su uznemirujući grafiti.

Osim što je gotovo svaka zgrada obeležena svastikom, natpisi usmereni protiv Srba naročito su gnusni. Autori ovih grafita potpisuju se kao "BBB Norci" i "Ustaše Remiza".

Grad Zagreb, sudeći po pojedinim grafitima koji su prekrečeni, bori se protiv ovakvih pojava, ali nedovoljno efikasno.

Za sada nema reakcije gradonačelnika Bandića, kojeg je ekipa okupljena oko profila Antifašistički vjesnik na društvenim mrežama upozorila na ovaj događaj. Oni su, naime, reagovali i na devastaciju spomenika na Dotrščini ovog proleća.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.