Izvor: S media, 14.Jun.2013, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKO PROTIV POSKUPLJENJA GRADSKOG PREVOZA: Najmanje 55 povređenih i 200 uhapšenih na protestu (VIDEO)

Na protestu protiv povećanja cena javnog prevoza u brazilskom gradu Sao Paulu uhapšeno je čak 200 ljudi.

Policija je protestante zasula suzavcem i gumenim mecima i zaplenila Molotovljeve koktele, noževe i drogu. Nasilje je zabeleženo i na protestu koji se istim povodom održao u Rio de Žaneiru.

Cene karata su 2. juna u Sao Paulu porasle s tri na 3,2 reala (s 1,4 na 1,5 dolara). Vlasti se opravdavaju da je rast cena mnogo niži od inflacije koje je stopa, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od poslednjega poskupljenja u januaru 2011. godine, narasla 15,5 posto.

Četvrtog dana protesta na ulice Sao Paula izašlo je oko pet hiljada ljudi i došlo je do masovnog obračuna s policijom. Protestanti su uglavnom bili studenti, ali policija je objavila da su među njima bile i grupa anarhista koje su izazivale nasilje.

Povređeno je najmanje 55 ljudi, javljaju tamošnji mediji, među kojima je šestoro novinara.

(index.hr)

FOTO: Beta/ AP Photo/Andre Penner

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.