ZAOŠTRAVA SE: Rusija šalje sve više vojske na Krim!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Sep.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAOŠTRAVA SE: Rusija šalje sve više vojske na Krim!

- Slanje odgovarajućih i samoodrživih trupa u pravcu Krima je jedan od naših glavnih priroriteta - istakao je ministar Sergej Šojgu i dodao da se vojno politička situacija u jugoistočnom strateškom pravcu značajno promenila od početka ove godine

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da će Rusija pojačati vojno prisustvo na Krimu jer je stanje u Ukrajini naglo eskaliralo.

Plan koji je objavio ministar Sergej Šojgu će stupiti na snagu zbog prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << strane vojske u neposrednoj blizini granice sa rusijom.

- Slanje odgovarajućih i samoodrživih trupa u pravcu Krima je jedan od naših glavnih priroriteta – istakao je Šojgu i dodao da se vojno politička situacija u jugoistočnom strateškom pravcu značajno promenila od početka ove godine.

- To se uglavnom desilo zbog proširenja teritorije ruskog Južnog vojnog distrikta nakon što se Krim priključio Rusiji - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.