ZAMENA BEBA Bračni par nakon tri meseca dobio natrag svog biološkog sina

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAMENA BEBA Bračni par nakon tri meseca dobio natrag svog biološkog sina

Mersedes Kasaneljas iz Salvadora pre nekoliko meseci je napustila SAD, gde živi sa suprugom, kako bi se porodila u svojoj domovini. Ispostavilo se da joj je ta odluka donela ogromne probleme. Njen sin je u porodilištu zamenjen sa drugom bebom, a prevara je otkrivena tek kada je druga majka uradila DNK test.

Nakon tri meseca sumnje i brige, Mersedes i njen muž Ričard Kašvort odlučili su da preduzmu nešto povodom činjenice da je beba koju su odgajali izgledala drugačije od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << one koju su videli u porodilištu prvog dana.

Oni su se podvrgli DNK testu, čiji je rezultat pokazao da postoji nula odsto šanse da je dete njihovo. Nakon toga nastala je prava panika, a zaključak bračnog para bio je da je njihov sin sigurno prodat krijumčarima ljudi.

Tek kada su se ostale žene, koje su se porodile istog dana, takođe podvrgle DNK testu, utvrđeno je kome pripada beba koju su odgajali Mersedes i Ričard. U domu biološke majke pronađen je njihov pravi sin, a žena tvrdi da nije ni posumnjala u to da je tri meseca odgajala pogrešno dete.

Bebe su na sudu vraćene svojim biološkim roditeljima, a otac Ričarda Kašvorta rekao je da je ovaj epilog "odgovor na sve njihove molitve".

- Svi tragovi su ukazivali na kriminalni čin, ali izgleda da je u pitanju bila najobičnija zabuna. Žao mi je zbog roditelja druge bebe. Oni su tek sada otkrili šta se dogodilo - rekao je Dejvid Kašvort.

Mersedes i Ričard ipak ne odustaju od tvrdnji da je počinjeno krivično delo i upiru prstom u ginekologa Alehandra Guidosa, protiv koga je pokrenuta istraga.

Oni su prvi put posumnjali da nešto nije u redu kada su shvatili da beba koju odgajaju ima tamniju kožu od one koju je Mersedes donela na svet.

- Videla sam svog sina čim sam ga rodila, a onda su ga odneli kako bih se odmorila. Posle ručka su ga ponovo doneli i izgledao je potpuno drugačije. Imao je tamniju kožu, drugačiji nos i obrve, ali rekli su mi da je to normalno jer je bio otečen kad je došao na svet - kaže majka.

Upravnik privatne bolnice u San Salvadoru isprva je tvrdio da je zamena beba nemoguća zbog "izuzetno visokog stepena bezbednosti". Kasnije je, ipak, morao da prizna da se u njegovoj bolnici dogodila neoprostiva greška.

VIDEO> Bračnom paru vraćen biološki sin:

VIDEO> Ginekolog tvrdi da je nevin:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.