ZAJEDNIČKI APEL NEMAČKE I FRANCUSKE Merkelova i Makron: Pojačajte napore za primirje u Ukrajini

Izvor: Blic, 28.Avg.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAJEDNIČKI APEL NEMAČKE I FRANCUSKE Merkelova i Makron: Pojačajte napore za primirje u Ukrajini

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron danas su pozvali Rusiju i Ukrajinu da pojačaju napore za sprovođenje krhkog sporazuma o primirju u istočnoj Ukrajini, potpisanog 2015. godine u Minsku, javlja Rojters.

Merkelova i Makron su izrazili zabrinutost da se bezbednosna situacija na istoku Ukrajine nije značajno promenila, ističući da pomno prate situaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U takozvanom "normandijskom formatu", dvoje lidera je 22. avgusta učestvovalo u četvorostranom telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i njegovim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, navodi Rojters.

"Pozivamo predsednika Putina i predsednika Porošenka da u potpunosti poštuju svoje obaveze, da na javan i jasan način podrže prekid vatre, i da obezbede da odgovarajuća uputstva budu poslata vojnim i lokalnim snagama", istakli su Merkelova i Makron u zajedničkom saopštenju izdatom u Berlinu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.