ZAHARČENKO: Ukrajina ne želi mir, igra dvostruku igru!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2014, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHARČENKO: Ukrajina ne želi mir, igra dvostruku igru!

Aleksandar Zaharčenko potvrdio je pobedu na izborima u oblastima Donjeck i Lugansk večeras i poručio kako je to još jedan korak ka izgradnji republike

Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike, Aleksandar Zaharčenko, proglasio je večeras pobedu na izborima u oblastima Donjecka i Luganska, optuživši Kijev da ne želi mir na istoku Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << .

- Ukrajina ne želi mir, kako to ume da tvrdi. Očigledno je da igra dvostruku igru – rekao je Zaharčenko novinarima, prenela je agencija AFP.

Zaharčenko je rekao da su vlasti Donjecka spremne da razgovaraju sa svakim ko je voljan da sluša.

Foto: AP/Tanjug

- Danas smo načinili još jedan korak u izgradnji republike. Spremni smo da razgovaramo sa svakim ko može to da učini razumno i ko je spreman na to – poručio je Zaharčenko, prenela je agencija Ria novosti.

Na osnovu 50 odsto prebrojanih glasačkih listića, Zaharčenko je na predsedničkim izborima osvojio 70 odsto glasova, dok njegova partija vodi i na parlamentarnim izborima sa više od 60 odsto glasova.

Centralna izborna komisija Donjecka saopštila je da je na izborima učestvovalo više od milion glasača, javila je ruska agencija Ria Novosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.