Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jul.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vzglяd: MiG-31 na Kamčatki uništili krstareću raketu u stratosferi

Posade aviona MiG-31koji su na aerodromu Jelizovo na Kamčatki podignuti na uzbunu izveli su vojnu vežbu uništavanja krstareće rakete, prenose ruski mediji pozivajući se na „Primorьe24“.
Cilj čija brzina  je bila trostruko veća od brzine zvuka leteo je na visini od 12 hiljada metara i uništen je raketama vazduh-vazduh.
Raketa je ispaljena iz akvatorije Ohotskog mora sa morskog nosača.
Lovci su uvežbavali interakciju leteći u paru prilikom rešavanja zadataka protivvazdušne odbrane, kao i efikasnost u presretanju i uništavanju krstarećih raketa uslovnog protivnika, piše portal Vzglяd.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

VIDEO: Avioni MiG-31 uništili supersoničnu raketu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2017, 14:04

Uoči Dana pomorske avijacije, posade aviona MiG-31, stacioniranih na Kamčatki, izvele su letno-taktičke vežbe presretanja supersonične krstareće rakete bojevom paljbom u stratosferi...Posade lovaca-presretača MiG-31 na severoistoku izvršile su borbene vežbe uništavanja krstarećih raketa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.