Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se nada u pomoć Rusije u izgradnji tranzitnog gasovoda kroz Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi Rusija mogla da pomogne Beogradu u izgradnji novog tranzitnog gasovoda od granice sa Bugarskom.
Da li „Južni tok“ ustaje iz mrtvih?
„Na granici sa Bugarskom treba da izgradimo prijemni gasovod, sami ili uz pomoć Rusije. Tako ćemo na granici dobijati 9,8 milijardi kubnih metara gasa. Od nas će krenuti cevovodi do Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Prištine, Hrvatske. I dobijaćemo tranzitnu taksu”, rekao je Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << prenosi RT.
On je istakao da je ovaj plan moguć ako uspešno bude izgrađeno gasno čvorište u Bugarskoj.
„Kada oni naprave taj čvor na putu za Varnu, gas će krenuti do Sofije, a odatle u Srbiju”, rekao je predsednik Srbije.
Prema njegovim rečima, Srbija bi na taj način mogla da zarađuje od 100 do 150 miliona dolara godišnje.
Ranije su Rusija, Mađarska i Srbija obnovile pregovore o izgradnji gasovoda „Južni tok”. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

RT: Predsednik Srbije se nada pomoći Rusije u izgradnji novog tranzitnog gasovoda

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2017, 13:07

Izvor: Vostok, RT. . Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Rusija može da pomogne Beogradu u izgradnji novog tranzitnog gasovoda od granice sa Bugarskom.. . "Na granici sa Bugarskom ćemo da napravimo prijemni gasovod, sami ili uz pomoć Rusije. Tako na granici dobijamo 9,8 milijardi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.