Vučić čestitao Handkeu: Uz Andrića, slavimo još jednog Nobelovca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Dec.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Handkeu: Uz Andrića, slavimo još jednog Nobelovca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič čestitao je austrijskom piscu Peteru Handkeu uručenje Nobelove nagrade za književnost. "Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca", navodi se u čestitki Vučića. Vučić je ocenio da je Handke Nobelom nagrađen "za izuzetan književni rad, znanje i stvaralaštvo", ali i za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u čestitki Hankeu: Sada, uz Andrića, slavimo još jednog Nobelovca

Izvor: Danas, 10.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič čestitao austrijskom piscu Peteru Handkeu uručenje Nobelove nagrade za književnost.

Nastavak na Danas...

Jovanović: Srbija treba da bude ponosna jer je Handke dobio Nobelovu nagradu

Izvor: Danas, 11.Dec.2019, 18:44

Predsednik DSS-a i član Predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da Srbija može da bude ponosna što je pisac Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost i čestitao Komitetu koji je doneo odluku o nagradi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.