Vučić: Nisam razumeo Plenkovića...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nisam razumeo Plenkovića...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije razumeo izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića povodom presude za udruženi zločinački poduhvat u cilju stvaranja tzv. Herceg Bosne.

"Nisam shvatio šta je taj odgovor trebalo da znači", rekao je Vučih novinarima.

Kada su Plenkovića pitali za "hibridne ratove", on je, kaže Vučić, govorio o Srbiji-

"Nisam shvatio šta je Plenkovićev odgovor trebalo da znači, istakao je srpski predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je konstatovao da postoji patološka opsesija dela hrvatske javnosti Srbijom i srpskim narodom, što je, kaže, pitanje za Hrvatsku.

"Zadovljan sam što mi umemo da gledamo u svoje dvorište, što umemo da donosimo ne samo racionalne, već i odgovorne odluke", istakao je Vučić.

Nije, međutim, zadovoljan zbog različitih aršina, kad je reč o zločinima nad Srbima i nad pripadnicima drugih naroda.

"Zamislite da sam ja kao predsednik rekao ono što su nam juče rekli naši, kako bi trebalo da budu, uzori iz EU, da sam rekao - presuda je nepravedna, nepravična, neprihvatljiva za Srbiju, da sam rekao, borićemo se svim sredstvima protiv te presude, a sutradan ja odoh u Božanoviće kod Kalinovika ili u Han Pijesak i Pale da te ljude tamo utešim i da im objasnim da to nije ništa i da će Srbija da poštuje sve svoje heroje baš kao što su oni to rekli juče", kaže Vučić.

Ti će ljudi, dodaje, doći da nam drže pridike o tome što se Vladimir Lazerević jednom pojavio na Vojnoj akademiji, na jednom predavanju, iako nema posao na akademiji i iako nije nikakav zvaničnik Srbije.

"Vi to hoćete da nas napravite da mi nismo normalni? Vi to hoćete da nam govorite da sve što važi za vas, za nas ne važi, i sve što za nas ne važi za vas važi", navodi Vučić i ocenjuje da to posebno govore oni koji nam prave kriterijume za poglavlja i koji kažu da ih nismo ispunili.

"Čekajte, jeste vi normalni? Ko nije ispunio? To nam govorite vi koji se na ovakav način odnosite? Hoćete da vas molimo za nešto?

Nećemo da vas molimo ni za šta. Nemojte nijedno poglavlje da otvorite, nemojte da uradite ništa ako se mi nismo ponašali odgovornije i ozbiljnije i tri puta bolje nego svi drugi", kaže Vučić.

"Vi oko Haga vodite Srbi računa šta ćete da kažete, jer ćemo to da vam pišemo u sve moguće izveštaje, a mi koji smo u EU , mi ćemo da budemo protiv Haškog tribunala i protiv jedne jedine presude koja im se ne sviđa, i odmah su protiv političkih presuda i Haškog tribunala", dodaje Vučić.

"Koga zavitlavate više? Šta hoćete da pravite od nas? Ovoga pitaju šta je sa tvojim hibridnim ratom, a on kaže da je l to iz Beograda. Kakve veze Beograd ima? Pita te neko sa američke televizije, niko te iz Beograda nije pitao. Možda je novinar bio iz Beograda. Nisam razumeo, objasnite mi o čemu se radi", kaže Vučić.

O tome će, navodi, i danas da govori, kao i u Briselu i to kaže i na svakom mestu.

Dodaje da je pristojan prema građanima Srbije, jer njima ne želi da stavi na plaća i ramena teži teret.

"Misle da sam slep i da ne vidim šta nam rade? Mislite da sam glup, da ne vidim različite aršine? Evo, vidim i šta će da bude komentar? Hoćete mi reći da ovo nije istina što sam izgovorio", dodao je Vučić.

"Dokle da ćutimo? Nećemo da ćutimo, i šta ćete sad, da nastavljate da vršite pritiske? Nastavite, nikakva novost i ništa veliko nisam čuo",

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.