Vrhovni sud SAD zakazao saslušanje argumentacije Trampa

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 00:59

Vrhovni sud SAD zakazao saslušanje argumentacije Trampa

Vrhovni sud SAD zakazao je za 25. april saslušanje argumentacije Donalda Trampa.

Tramp tvrdi da ga predsednički imunitet štiti od krivičnog gonjenja po optužbama u vezi sa pokušajima da poništiti svoj izborni poraz 2020. godine.

Sud je objavio svoj ažurirani kalendar zasedanja nedelju dana nakon što je pristao da razmatra ovaj slučaj i praktično da "vetar u leđa" bivšem predsedniku SAD obustavljanjem krivičnog postupka.

Taj postupak je pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalni pravni zastupnik Džek Smit, imenovan da istražuje i potencijalno krivično goni Trampa u slučaju za koji se sumnja da je krivično delo, jer u tom postupku postoji sukob interesa za redovne pravosudne organe, prenosi Rojters.

Vrhovni sud je ranije obelodanio da će saslušati Trampove tvrdnje, ali nije odredio tačan datum zasedanja. Sudije Vrhovnog suda će razmatrati i razloge zbog kojih je niža sudska instanca odbila Trampov zahtev za imunitet od krivičnog gonjenja za radnje koje su imale za cilj da preokrenu izbornu pobedu Džozefa Bajdena.

Tramp, prvi bivši predsednik SAD koji je suočen sa krivičnim prijavama, spreman je da postane kandidat Republikanske stranke na narednim američkim predsedničkim izborima, 5. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp ponovo pred sudom 25. aprila

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2024

VAŠINGTON - Vrhovni sud SAD zakazao je za 25. april saslušanje argumentacije Donalda Trampa koji tvrdi da ga predsjednički imunitet štiti od krivičnog gonjenja po optužbama u vezi sa pokušajima da poništiti svoj izborni poraz 2020. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.