Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratio se mali Buda

Vratio se mali Buda

Misteriozni tinejdžer, za koga mnogi veruju da je reinkarnacija Bude, ponovo se pojavio u istočnom Nepalu nakon što je pre devet meseci nestao bez traga.

Šesnaestogodišnji Ram Bagadur Bamdžon primećen je u nedelju u udaljenim i gustim šumama u blizini sela Piluva u oblasti Bara, 150 kilometara istočno od Katmandua, izjavio je novinar Rojtersa Radžu Šrešta, koji je posetio dečaka. Bamdžon je nestao u martu iz sela Ratanpuri, gde je navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meditirao bez hrane i vode gotovo deset meseci.

Na stotine radoznalaca, uključujući mnoge budiste, došli su da vide dečaka koji sedi u pozi za meditaciju. Mediji su objavili da se ljudi sklopljenih ruku i pognutih glava mole pred Bamdžonom.

'Ne mislim da je on Buda. Ali, ima neku neverovatnu snagu da bi meditirao. Hrani se travama', rekao je Šrešta.

Procenjuje se da je sto hiljada stanovnika Nepala, pripadnika većinske hinduističke religije, kao i iz susedne Indije, došlo da vidi Bamdžona pre nego što je nestao. Šrešta, koji je video dečaka iz blizine, kaže da ima kosu do ramena i da sedi prekrštenih nogu ispod jednog drveta.

Buda je rođen kao princ u Lumbiniju, u Nepalu, oko 350 kilometara zapadno od glavnog grada Katmandua, pre više od 2.600 godina.

CDC/IB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.