Izvor: Deutsche Welle, 18.Jan.2021, 11:57

Vratio se Luka, u Frankfurtu je Holivud

„Prošlo je 609 dana između poslednjeg nastupa Luke Jovića u dresu Ajntrahta i trijumfalnog povratka u nedelju uveče. Čekanje se isplatilo“, jedan je od hvalospeva na račun Luke Jovića posle pobede protiv Šalkea.

„To se zove debi iz snova“, piše Frankfurter rundšau, za čije reportere prvi nastup Luke Jovića po povratku u Ajntraht nosi nešto od „holivudskog kiča“ – baš jer je tako uspešan. Sa Holivudom je debi uporedio i Fredi Bobić, funkcioner >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << Ajntrahta.

Jović je doneo Ajnstrahtu bodove protiv Šalkea (3:1).

„Samo deset minuta je trebalo Joviću da uradi ono po čemu je postao poznat i što mu je donelo angažman u Realu iz Madirda – da daje golove, i to odmah dva komada“, piše Rundšau. „Uradio je to kao da se podrazumeva, kao da je najjednostavnija stvar na svetu, dva šuta, oba su ušla.“

Oba gola došla su na dodavanja drugog srpskog reprezentativca Filipa Kostića za kojeg piše da je „procvetao“ kada je na teren u 62. minutu ušao njegov zemljak Jović. On je u sredu doputovao u Frankfurt.

Ajntraht je sada sedmi na tabeli sa 26 bodova, koliko ima i šestoplasirani Volfsburg. „Sa Lukom Jovićem u ovoj formi još štošta je moguće“, piše u tekstu.

Tabloid Bild piše: „1, 2, 3 – gol!“ Jer, Jović je bio precizan iz tek četvrtog kontakta sa loptom. „Trener Ajntrahta je pokazao Realu kako se to radi: kod njega je Jović za 30 minuta dao golova koliko u Madridu za godinu i po“, dodaje Bild.

„Ajntraht se mučio protiv destruktivnog Šalkea. Onda je u igru ušao povratnik iz Reala i smesta postao meč-viner. Bilo je to veče puno momenata od kojih se čovek naježi“, piše Frankfurter algemajne cajtung. Jer, na kraju je kapiten Ajntrahta David Abraham okončao karijeru.

Portal Sportbazer piše: „Prošlo je 609 dana između poslednjeg nastupa Luke Jovića u dresu Ajntrahta i trijumfalnog povratka u nedelju uveče. Čekanje se isplatilo.“

priredio Nemanja Rujević

Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.