Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač princeze Dajane bio pijan

London -- Na osnocu DNK analize ustanovljeno da je vozač automobila u kojem je britanska princeza Dajana poginula 1997. u Parizu bio pijan.

Kako je javio Bi-Bi-Si, analizama je potvrđeno da uzorci krvi uzeti posle nesreće pripadaju vozaču Henriju Polu i da je u njegovoj krvi bilo tri puta više alkohola od granice dozvoljene francuskim zakonom, navodi ta televizija u najavi dokumentarnog filma koji će prikazati u nedelju.

Pol, 36-godišnja Dajana i njen prijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dodi Fajed (42) poginuli su 31. avgusta 1997, kada je mercedes u kojem su se vozili udario u stub u tunelu u Parizu.

Iako je francuski sud 1999. presudio da je reč o saobraćajnoj nesreći, glasine i teorije zavere i dalje kolaju o smrti bivše žene britanskog prestolonaslednika, princa Čarlsa. Kasnijom istragom utvrđeno je da je Pol pio alkohol pre nego što je seo za volan i da je prebrzo vozio.

Zagovornici teorija zavere tvrde da su uzorci vozačeve krvi zamenjeni krvlju druge, pijane osobe i da Pol nije pio večeri kada je Dajana poginula.

Očekuje se da će u zvaničnom britanskom izveštaju o tom slučaju, koji će biti objavljen 14. decembra, pisati da je princeza poginula u saobraćajnoj nesreći.

Bi-Bi-Si prenosi navode neimenovanog izvora bliskog francuskoj istrazi koji je rekao da su francuski zvaničnici u proteklih godinu dana DNK iz uzorka krvi koji se pripisuje Polu uporedili sa DNK njegovih roditelja i ustanovili da krv nije zamenjena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.