Volonteri obradovali majke i bebe u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 14:29

Volonteri obradovali majke i bebe u Senti

Volonteri senćanskog Crvenog krsta predali su 25 paketa za majke i bebe u Opštoj bolnici “Senta”. Akcija se realizuje u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, koja traje od osmog do petnaestog maja.

Porodilje će dobiti poklone prilikom izlaska iz bolnice. Jedna od njih je i Marina Čikić, majka dečaka Sergeja rođenog devetog maja. Ona kaže da je prijatno iznenađena ovim gestom.

Stvarno nisam očekivala i zahvaljujem se Crvenom krstu i naravno da puno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znači svaki znak pažnje jednoj novopečenoj majci rekla je Marina.

“Ove godine u senćanskom porodilištu na svet je došlo gotovo 250 beba, 10 odsto manje u odnosu na 2020 -tu. To je dokaz da je pandemija ostavila traga i u ovom segmentu života, kaže načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo doktor Slobodan Živković.

“Jedino nam je žao što muževi ne mogu da prisustvuju porođaju, inače, sve ostalo funkcioniše, osim što nema poseta, ali nadam se, uz vakcinaciju i muževi će moći da prisustvuju. Inače, radimo sve kao i pre pandemije, trudimo se da sve to bude kako treba" potvrdio je za RTV dr Slobodan Živković, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u opštoj bolnica “Senta”.

Crveni krst Vojvodine tradicionalno, već nekoliko decenija, priprema poklone za majke i bebe, kaže sekretar senćanskog ogranka ove organizacije Milan Muškinja.

“Svaka porodilja će dobiti ono što je najneophodnije za početak, a ovo je način da Crveni krst pospešuje natalitet i želi da nas ima što više, izjavio je Milan Muškinja, sekretar Crvenog krsta “Senta”

Pored ovih paketa koji sadrže pokrivač i zaštitu za krevetac, jastuče, benkicu, čarapice i termometar, porodiljama će biti uručeni i radosnica, čestitka i kozmetika za negu beba u organizacijama Crvenog krsta u mestima njihovog stanovanja. To je dar Crvenog krsta Srbije, kaže naš sagovornik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.