Vojska nastavila ofanzivu oko Damaska, 55 mrtvih

Izvor: Studio B, 07.Feb.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska nastavila ofanzivu oko Damaska, 55 mrtvih

Sirijska vojska nastavila je danas da bombarduje pobunjeničke položaje oko Damaska, gde je u 24 sata ubijeno 55 ljudi, među kojima je 19 civila, tvrde opozicioni aktivisti.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, navodi da su civili, među kojima su tri žene, poginuli su kada su projektili pogodili izbeglički kamp Jarmuk, koji naseljavaju Palestinci.Aktivisti, čiji navodi ne mogu nezavisno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se provere, jer je novinarima zabranjen pristup, juče su izvestili da su snage predsednika Bašara al-Asada započele žestoku ofanzivu protiv pobunjenika na jugu i istoku Damaska.

Prema njihovim podacima, ubijeno je najmanje 19 civila, 28 pobunjenika i osam vojnika, a vojska je danas dobila pojačanje u Daraji, strateškoj lokaciji blizu vojnog aerodroma, javila je agencija Frans pres.Opservatorija, koja izveštava o sukobima i žrtvama od početka krize u Siriji u martu prošle godine, saopštila je i da je u nasilju širom zemlje juče ubijena 141 osoba.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.