Izvor: RTS, 01.Feb.2021, 02:15

Vojska na ulicama Mjanmara, Aung San Su Ći iza rešetaka

Mjanmarska vojska pritvorila je nekoliko ključnih zvaničnika vladajuće partije, uključujući i Aung San Su Ći i partolira ulicama većih gradova, posle nekoliko meseci tenzija između vlade i vojske nastalim posle izbora.
Ostaje nejasno da li je vojska preuzela vlast u državi, pošto je prethodno optužila Nacionalnu demokratsku ligu za nepravilnosti tokom izbora održanih u novembru.

Akcija vojske usledila je pošto su generali tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od vladajuće partije da odloži konstitutivnu sednicu parlamenta najavljenu za ponedeljak.
Portparol te stranke Mio Nijunt rekao je agenciji Rojters da su osim Aung San Su Ći, pritvoreni predsednik Vin Mint i ostali lideri partije.
Vladajuća stranka je pozvala građane da ne reaguju na akciju vojske, čiji pripadnici patroliraju ulicama većih gradova.
Telefonske linije i internet je u prekidu u prestonici Hejpjundu i Rangunu.
Iza rešetaka našlo se i nekoliko ministara prethodne vlade.
Svojevremeno ikona pokreta za ljudska prava, Aung San Su Ći je vremenom pala u zaborav pre svega zbog masovnog kršenja prava i zločina vladinih snaga prema manjinskoj grupi Rohindže.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Puč u Mjanmaru: Uhapšena Aung San Su Ći, vojska preuzima vlast. Proglašeno vanredno stanje FOTO

Izvor: B92, 01.Feb.2021

Predsednica vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i visoki zvaničnici Nacionalne lige demokrata (NLD) uhapšeni su u raciji rano jutros po lokalnom vremenu...Prema najnovijim informacijama, vojska je proglasila vanredno stanje na godinu dana...Puč je usledio je nakon što su danima rasle tenzije...

Nastavak na B92...

Vojska na ulicama Mjanmara, Aung San Su Ći iza rešetaka

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2021

Mjanmarska vojska pritvorila je nekoliko ključnih zvaničnika vladajuće partije, uključujući i Aung San Su Ći i partolira ulicama većih gradova, poslije nekoliko mjeseci tenzija između vlade i vojske nastalim poslije izbora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.