Vojnik: Ugledali smo avion na radaru sat i deset minuta nakon što je nestao, mobilni telefoni još zvone

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik: Ugledali smo avion na radaru sat i deset minuta nakon što je nestao, mobilni telefoni još zvone

Iako su malezijske vlasti prema prvim izveštajima tvrdile da je let za Peking nestao sat vremena nakon poletanja iz Kuala Lumpura, neimenovani vojni funkcioner, kako javlja Reuters, tvrdi da su vojni radari "uhvatili" avion čak sat vremena i 10 minuta nakon trenutka kad je on, prema dosadašnjim podacima, nestao.Ranije danas svi vsetski mediji su javili da malezijska vojska veruje da je radarom danas ušla u trga nestalom avionu kompanije Malezijan Erlajns iznad Moreuza Malaka, koji je nedaleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odatle poslednji put imao kontakt sa civilnom kontrolom leta, pre nego što mu se pre četiri dana izgubio svaki trag, rekao je izvor iz Vojske. "Avion je promenilo kurs posle Kota Baru i spustio se na manju visinu. Uspeo je da uđe u Moreuz Malaka", naveo je malezijski vojni zvaničnik. koji je zadužen za informisanje o istrazi, prenela je agencija Rojters. Avion na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, sa 227 putnika i 12 članova posade, u subotu rano ujutro sat vremena po poletanju poslednji put je imao kontakt sa kontrolom leta kod istočnog malezijskog grada Kota Baru.Nije bilo radio kontakta koji bi ukazivao na problem i, u odsustvu bilo olupine ili podataka o samom letu, policiji je ostalo da "češlja" putničke i liste posade kao potencijalni trag."Možda je neko na letu kupio vrednu polisu osiguranja, koju želi da porodica dobije ili neko ko duguje veliku svotu novca, znate, mi razmatramo sve mogućnosti", rekao je direktor malezijske policije Kalid Abu Bakar na konferenciji za novinare. Bakar je dodao da je policija tokom istrage "veoma dobro češljala video snimak uzet sa KLIA (Međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur), kako bi proučili obrazce ponašanja kod svih putnika nestalog aviona".Fotografije dvojice putnika koji su se ukrcali sa lažnim pasošimaMoreuz Malaka je jedan od najprometnijih svetskih pomorskih puteva koji se prostire duž malezijske zapadne obale i povezuje Andamansko more sa Indijskim okeanom na zapadu i Južnokinesko more sa Tihim okeanom na istoku u jugoistočnom delu Azije. TELEFONI I DALjE ZVONEPorodice nekih putnika s misteriozno nestalog leta Malezijan Erlajnsa tvrde kako i dalje pokušavaju da ih dobiju na mobilni telefon i da oni i dalje zvone. Uglavnom se radi o korisnicima kineskog servisa QQ prema kojem su nestali putnici "online", ali ne odgovaraju ni na pozive ni na poruke.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vojska radarom ušla u trag avionu?

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2014

Iako su malezijske vlasti prema prvim izveštajima tvrdile da je let za Peking nestao sat vremena nakon poletanja iz Kuala Lumpura, neimenovani vojni funkcioner, kako javlja Reuters, tvrdi da su vojni radari "uhvatili" avion čak sat vremena i 10 minuta nakon trenutka kad je on, prema dosadašnjim podacima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.