Izvor: RTS, 30.Jul.2022, 12:39

Vojne vežbe Kine u Tajvanskom moreuzu i upozorenje za Pelosi

Kina je saopštila da izvodi vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu nakon što je ranije pozvala predsednicu Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi da odustane od svojih planova da poseti Tajvan, koji Peking smatra svojiom teritorijom.
Partijsko rukovodstvo kineske Narodnooslobodilačke armije potvrdilo je da će u periodu od 8 do 21 časova biti izvedene "vežbe gađanja" u blizini ostrva Pingtan kod provincije Fuđijan, prenela je zvanična novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija Sinhua.

Uprava za pomorsku bezbednost upozorila je brodove da izbegavaju to područje.
Ovakve vežbe obično podrazumevaju učešće artiljerije, ali u saopštenju nema naznaka da će u današnjoj vežbi učestvovati raketne jedinice, ratno vazduhoplovstvo i drugo naoružanje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.