Vojna hunta oslobodila 7.114 zatvorenika

Izvor: Blic, Tanjug, 17.Sep.2009, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna hunta oslobodila 7.114 zatvorenika

Vlasti u Mjanmaru su danas oslobodile 7.114 zatvorenika zbog "dobrog vladanja i discipline", javila je državna televizija.

Zatvorenici su bili držani u zatvorenima i pritvornim centrima širom bivše Burme kojom više od četiri decenije vlada vojna hunta, ali među oslobođenima najverovatnije nema političkih zatvorenika, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je prema poslednjim procenama u zatvorima Mjanmara ima oko 2.000 političkih zatvorenika.

Potparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opozicione Nacionalne lige za demokratiju Njan Vin saopštio je da je više od 500 članova te partije u pritvoru i nije mogao da potvrdi da li bilo ko od njih meðu oslobođenim zatvorenicima. Nevladina organizacija Hjuman rajt voč saopštila je ove nedelje da je vojna hunta više nego udvostručila broj političkih zatvorenika od kada je razbila prodemokratske proteste pre dve godine.

U septembru prošle godine vojna hunta u Mjanmaru oslobodila je 9.002 zatvorenika kao gest "ljubavi, obzirnosti i dobre volje", podseća Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.