Vođenje pregovora o primirju nema smisla

Izvor: Press, 23.Jan.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođenje pregovora o primirju nema smisla

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika (DNR) neće više pokušavati da razgovara sa Kijevom o primirju, izjavio je danas njen čelnik Aleksandar Zaharčenko, dodajući da Ukrajina do sada nije postavila zvaničnog predstavnika na pregovorima i da zato "nema s kim da se razgovara".
Zaharčenko je, istovremeno, rekao da će ustanici voditi ofanzivu do administrativnih granica Donjecke oblasti, prenele >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su ruske agencije.

"Pokušaja razgovora o primirju s naše strane neće više biti. Sada ćemo gledati reakciju Kijeva. Kijev ne shvata da možemo da vodimo ofanzivu istovremeno u tri pravca", kazao je on a prenosi RIA Novosti.

"Mi sada vodimo ofanzivu a Ukrajina sada opet počinje da govori ''dajte da se vratimo za pregovarački sto''. A mi ćemo sada zauzeti sve što želimo i pregovarati", rekao je on.

Zaharčenko je, obraćajući se studentima u Donjecku, rekao da će snage DNR voditi ofanzivu "do granica Donjecke oblasti", ali ako bude pretnje "sa drugih strana, uklonićemo je".

Prema njegovim rečima, DNR će uspostavljati "susedske odnose" sa Ukrajinom nakon priznanja Kijeva.

"Čim se ovde bude prolila prva krv, možemo da razgovaramo samo o jednom - kakvi ćemo susedi biti, dobri ili loši", kazao je Zaharčenko.

Lider samoproglašene Republike rekao je studentima da će moći da putuju u Lavov i Kijev "kada budemo samostalni (…) dođemo do granica naše republike i odlučimo šta dalje sa Ukrajinom".

Zaharčenko je rekao da predstavnik Ukrajine u Kontakt-grupi za rešavanje krize, bivši predsednika Ukrajine Leonid Kučma "nije imao status zvaničnog predstavnika".

"Neka ga zvanično postave i sretaćemo se”, rekao je on, dodajući da Kijev treba da imenuje zvaničnika koji će "biti u stanju da vodi pregovore".

Ukrajinska agencija UNN prenela je izveštaje UN da je u borbama između 13. i 21. januara poginulo najmanje 262 ljudi.

Agencija, takođe, prenosi saopštenje gradskih vlasti Donjecka da je samo za poslednju sedmicu u Donjecku u granatiranju poginulo 27 civila a 71 žitelj ranjen.

Gradski savet Gorlovke saopštio je da je više od 100 civila poginulo tokom borbenih dejstava u tom gradu a da je 307 ranjeno.

U Kijevu su, pak, saopštili da su za protekla 24 sata u zoni "sprovođenja antiterorističke operacije" poginula trojica ukrajinskih vojnika a da je 50 ranjeno.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharčenko: Vođenje pregovora o primirju nema smisla

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2015

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika (DNR) neće više pokušavati da razgovara sa Kijevom o primirju, izjavio je danas njen čelnik Aleksandar Zaharčenko, dodajući da Ukrajina do sada nije postavila zvaničnog predstavnika na pregovorima i da zato "nema s kim da se razgovara"...Zaharčenko je,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Donjeck neće pregovore s Ukrajinom

Izvor: OkRadio.rs, 23.Jan.2015

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika (DNR) neće više pokušavati da razgovara sa Kijevom o primirju, izjavio je jedan od čelnika Aleksandar Zaharčenko. On je kazao da Ukrajina do sada nije postavila zvaničnog predstavnika na pregovorima i da zato "nema s kim da se razgovara". On je, istovremeno,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.