Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 12:22

Vođa poligamne grupe u Arizoni imao 20 žena, većinom maloletnih

Semjuel Bejtman, vođa male poligamne grupe u blizini granice između saveznih američkih država Arizone i Jute, koji je u avgustu uhapšen, imao je najmanje 20 žena, većinom maloletnih, pokazuju novi dokumenti federalnog suda, objavio je AP.
Novi dokumenti federalnog suda pokazuju i da je Semjuel Bejtman kažnjavao sledbenike koji ga nisu tretirali kao proroka, navela je američka agencija. 

Semjuel Bejtman, bivši je član Fundamentalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, dok je nije napustio da bi osnovao svoju malu grupu.
Finansijski su ga podržavali muški sledbenici koji su se odrekli sopstvenih žena i dece da budu Bejtmanove žene, navodi se u dokumentu FBI.
Dokument suda dostavljen 2. decembra pruža novi uvid u ono što su istražitelji pronašli u slučaju koji je u avgustu prvi put postao javan.
Optužbe i protiv žena To je pratilo optužbe za otmicu i ometanje krivičnog gonjenja protiv tri Bejtmanove žene – Naomi Bistlajn, Done Barlou i Morete Rouz Džonson.
Bistlajn i Barlou trebalo bi da se 7. decembra pojave u saveznom sudu za prekršaje u Flagstafu, dok Džonson treba da bude izručena iz države Vašington.
Žene su optužene da su pobegle sa osmoro Bejtmanove dece, koja su prošle nedelje pronađena stotinama kilometara daleko od Arizone, u Spokenu u Vašingtonu.
Nijedna od devojaka smeštenih u državnom pritvoru u Arizoni nije otkrila da ih je Bejtmen seksualno zlostavljao.
Semjuel Bejtmen je uhapšen u avgustu u Flagstafu, te je pušten uz garanciju, ali je ponovo priveden i optužen za ometanje pravde u federalnoj istrazi o tome da li su deca transportovana preko državnih granica zbog seksualnih aktivnosti.
U sudskim zapisnicima se navodi da se 46-godišnji Bejtman bavio trgovinom decom i poligamijom, ali nijedna od trenutnih optužbi protiv njega se ne odnosi na te navode.
Poligamija je nezakonita u Arizoni, ali je 2020. godine dozvoljena u Juti, podseća AP, prenosi Tanjug.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

‘Prorok’ imao 20 maloletnih seks-robinja, podvodio ćerke i ‘oženio’ 9-godišnjakinju

Izvor: Luftika.rs, 07.Dec.2022

Vođa male poligamne grupe u blizini granice između saveznih američkih država Arizone i Jute, Semjuel Bejtman, koji je uhapšen u avgustu, imao je najmanje 20 žena, većinom maloletnih, i kažnjavao je sledbenike koji ga nisu tretirali kao proroka, pokazuju novi dokumenti federalnog suda, objavio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.