Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020, 09:27

Vođa američkog kulta Neksiem osuđen na 120 godina zatvora

Osnivač "kompanije za marketing" i za "lično i profesionalno usavršavanje" "Neksiem" (NXIVM) koja je međutim opisana kao "kult", osuđen je u utorak na 120 godina zatvora zbog pretvaranja nekih sledbenica u seksualno roblje bukvalno žigosano njegovim inicijalima.

Sud u Bruklinu osudio je Kita Ranijera, "gurua ličnog usavršavanja" među čijim sledbenicima su bili i milioneri i holivudski glumci, na neobično visoku kaznu, na osnovu prošlogodišnje osuđujuće presude. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Sudija Nikolas Garaufis nazvao je Ranijera "okrutnim i nemilosrdnim" u "potpuno nečuvenim" zločinima nad devojčicama i devojkama.

Tužioci su tražili kaznu doživotnog zatvora, dok je odbrana navodila da bi 15 godina bila adekvatna kazna.

Učesnici Ranijerovog programa "Neksiem" započetog 1998. godine, plaćali su hiljade dolara za "kurseve ličnog razvoja", namenjene samo onima sa posebnim pozivnicama.

Sedište tajnog kulta bilo je u blizu grada Olbani, u saveznoj državi Njujork, a ogranke je imao i u Meksiku i Kanadi.

Među sledbenicima su bili milioneri i holivudski glumci spremni na poniženja i pokoravanje u sklopu Ranijerovih "časova".

"Neksiem" je ove godine bio predmet dve televizijske serije, "The Vow" kompanije "HBO" i "Seduced: Inside the NXIVM Cult" kompanije "Starz series".

Ranijer je osuđen za reketiranje, krijumčarenje stranaca, trgovinu ljudima, iznudu i opstrukciju pravde.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Seks, silovanje i zločin: Vođa kulta Neksijum osuđen na 120 godina zatvora

Izvor: Danas, 28.Okt.2020

Reuters Kit Reniri, vođa američkog seks kulta Neksijum (Nxivm) osuđen je na 120 godina zatvora. Njega je prošle godine sud proglasio krivim za reketiranje, seksualno iskorišćavanje i trgovinu ljudima i posedovanje dečijeg pornografskog materijala. Kao vođa kulta primoravao je žene da mu budu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.