Vodeni topovi i haos u Briselu na sindikalnom protestu

Izvor: Studio B, 07.Okt.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeni topovi i haos u Briselu na sindikalnom protestu

Briselska policija upotrebila je suzavac i vodene topove tokom današnjih masovnih demonstracija belgijskih sindikata, koji traže bolje uslove rada za svoje članove.

Više od 70.000 ljudi prošetalo se danas kroz centar Brisela, u maršu pod parolom “Nama samo mrvice”, koji je organizovala koalicija belgijskih sindikata.

Iako je protest uglavnom bio miran, grupa od stotinak lučkih radnika iz Antverpena napala je policijski kordon petardama, kamenicama i flašama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nakon čega su ih policajci rasterali suzavcem i vodenim topovima.

Masovan odziv na protest izazvao je potpuni saobraćajni kolaps u Briselu, a gradski prevoz je nekoliko sati bio sasvim zaustavljen.

Sindikati od vlade Šarla Mišela zahtevaju da odustane od namere da poveća minimalnu starost za odlazak u penziju sa 63 na 67 godina i obustavi redovne povišice plata u skladu sa stopom inflacije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.