Izvor: Blic, 19.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasniku sajta Tužibaba prete smrću

Portal Tužibaba.org već nekoliko meseci pruža Osječanima i stanovnicima okolnih opština u Hrvatskoj mogućnost da svoje "frustracije za dobrobit nacije" podele sa širom javnošću. Pokretač sajta Stjepan Dumančić tvrdi da, iako "nastoji da bude pravedan i ne zauzima ničiju stranu", dožvljava telefonske pozive pri kojima mu "nepoznate osobe prete smrću i batinama", prenosi Glas Slavonije.

Dumančić ne negira kako su pojedinci, kako kaže, "Tužibabu" shvatili kao "poligon" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za salve psovki i uvreda.

A onda su se mnogi našli prozvanima i odlučili da se odbrane obraćajući se direktno vlasniku i moderatoru sajta.

Tvrdi da su ga pozivali sa skrivenih telefonskih brojeva psujući ga i koristeći pretnje tipa "gasi stranicu ili ćemo mi ugasiti tebe" ili "platićemo hakere da ti sruše stranicu" i tome slično.

Dodaje da ne doživljava ozbiljnima pretnje u kojima neko krpom pokrije slušalicu i "mumla u uvo" da će ga prebiti.

Pretnje nije prijavio policiji jer, kako kaže, onaj ko "zaista nešto hoće da uradi, neće to telefonski da najavi".

Kad je u želji da "smiri strasti" uveo registraciju za komentare, dnevna javljanja su pala sa 50 na samo tri ili četiri.

"Ljudi vole da kritikuju i pljuju druge, ali nisu spremni da javno stanu iza svog mišljenja", komentariše razočarani osnivač "Tužibabe".

"Poenta i jeste u anonimnim pritužbama i tu je tajnost podataka zagarantovana, ali činjenicu anonimnosti ne treba iskorištavati, jer internet je moćan medij i neka se pravila moraju poštovati", vajka se Dumančić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.