Vladimir Kršljanin: U ratu za mir, Srbija 1999. nije poražena, a Rusija danas pobeđuje

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2024, 21:43

Vladimir Kršljanin: U ratu za mir, Srbija 1999. nije poražena, a Rusija danas pobeđuje

Ova okrugla godišnjica velikog zločina i naš sadašnji anti-NATO skup drukčiji su od svih prethodnih, jer počelo je ono za šta je agresija na Jugoslaviju bila samo priprema – rat NATO protiv Rusije na teritoriji Ukrajine.
Naši najugledniji stručnjaci za međunarodno pravo već su dokazali da Rusija nije nigde prekršila međunarodno pravo. Dodatno treba naglasiti da, ako posmatramo ne samo agresiju iz 1999, već čitavu NATO operaciju razbijanja Jugoslavije, počev od 1990. godine, jasno ćemo videti da su NATO ratovi protiv Srba i Rusa po svemu isti – po motivima, metodama, sredstvima.
Posle dva svetska, ista zapadna zakulisa pokrenula je dva evropska rata – prvi, protiv Srba, i drugi, protiv Rusa. S obzirom da rat protiv Srba nije okončan i da su Srbija i Rusija saveznici, možemo smatrati da se radi o istom ratu, koji je već postao svetski hibridni rat ili civilizacijski rat.
Naravno, ishod dva evropska rata neće biti isti – Srbija je ostala vojno neporažena, a Rusija će pobediti.
U stvaranju naci-fašizma u Evropi, veliku ulogu je imao strani, posebno anglosakskonski kapital. Ipak, vlade ovih zemalja su se oprale pred istorijom svojim učešćem u antihitlerovskoj koaliciji.
U najnovijem svetskom (zasad hibridnom) ratu, čije su faze ratovi protiv Srba i Rusa, zapadne vlade su, međutim, direktno učestvovale u stvaranju i otvoreno se stavile na stranu hrvatskih, bosanskih, kosovsko-albanskih, ukrajinskih (i drugih) neonacifašista.
Zapadni narodi još uvek imaju šansu da smenjivanjem svojih vlada i osudom njihove politike, sačuvaju svoj opstanak, umanje svoju odgovornost i operu svoj obraz. I na taj način ujedno izvrše i obnovu demokratije u svojim zemljama, koja je sada korumpirana do nivoa svoje potpune negacije.
Dakle, ista ona kapitalistička zakulisa, koja je finansirala Hitlera, danas je korumpirala i instrumentalizovala zapadne vlade, pre svih SAD i Britanije i naterala ih da stvaraju i podržavaju teroriste i nacifašiste, raspiruju i vode agresivne i genocidne ratove, gaze civilizacijske duhovno-moralne vrednosti i važeće međunarodno pravo, pozivajući se na fiktivni „poredak zasnovan na pravilima“. Njegov važan element su nove tehnologije instrumentalizacije ljudi kroz iskorenjivanje ljudske duhovnosti, LGBT uništavanje porodice i globalni mrežni rat.
Taj današnji zločinački sistem, možemo nazvati novi naci-fašizam i definisati kao vladavinu demokratski nelegitimnih pojedinaca i grupa, zasnovanu na masovnoj instrumentalizaciji i masovnom ubistvu ljudskih bića.
Bez obzira na očajničke pokušaje da se raspirivanjem ratova na celom svetu spreči neminovni gubitak vodeće pozicije zapadne oligarhije, dešavaju se epohalne istorijske promene i nastanak Novog sveta, uz odbranu duhovno-moralnih vrednosti ljudske civilizacije i međunarodnog prava. Vesnik tih promena je bila Srbija, a njihovi nosioci i predvodnici svetske većine su Rusija i Kina.
Novi svet, predvođen Rusijom, sada se nalazi u ratu za mir. Vojno-tehnička i moralna superiornsost Rusije su bitne za nametanje mira. Onog časa kada mir bude nametnut, kada prestanu ratovi, svetska većina će demokratski i stvaralački, uz prijateljstvo i saradnju, zauvek eliminisati kancer ljudske vrste u liku novog naci-fašizma i njegove mega-zločine instrumentalizacije i masovnog ubistva ljudskih bića.
„Za njih – čovek je sredstvo, a za nas – najviši cilj!“, rekao je pre par godina Putin, a sasvim nedavno: „Oni moraju da shvate da se bal vampira završava!“.
Možda zbog opasnog NATO okruženja, vlasti Srbije moraju da vuku oprezne i odmerene poteze. Ali mi ovde – ratni veterani, naučnici i borci za mir i ravnopravnost među narodima, u obavezi smo da kažemo punu istinu – urbi et orbi! I zato se zalažem da u naš završni dokument uđu sledeći stavovi:
NATO mora biti raspušten, odgovorni za pokretanje dva evropska rata i ratne zločine moraju biti kažnjeni, a članice NATO platiti materijalnu odštetu. Dajemo punu podršku Srbiji i Rusiji u borbi za mir i otklanjanje posledica NATO agresije. Zalažemo se za sveobuhvatnu reafirmaciju antifašizma kao principa i za doslednu primenu Povelje UN i puno sprovođenje temeljnih principa i dokumenta međunarodnog prava i međunarodnih odnosa nastalih kao rezultat pobede nad fašizmom. Puna primena treće tačke značila bi i ukidanje onih odluka UN, koje su nastale pod pritiskom SAD i NATO, uključujući stvaranje ad hok tribunala.
Predlažem takođe da usvojimo i posebnu izjavu saučešća i solidarnosti sa Rusijom povodom sinoćnjeg terorističkog akta. Znamo da su tajne službe zemalja NATO najveći sponzori terorizma.
 
(Istupanje na međunarodnoj konferenciji „Od agresije do novog pravednog poretka“ 23. marta 2024. u Domu vojske u Beogradu.)
* * *
Vladimir Kršljanin je 20. marta učestvovao onlajn i u jedinoj konferenciji koja je na temu 25. godišnjice NATO agresije održana u EU – u poslaničkoj grupi Alternative za Nemačku u Bundestagu u Berlinu. Glavni organizator je bio poslanik ove partije dr Rajner Rotfus, a učestvovali su i poslanici prof. dr Harald Vejer, Petr Biston, Matijas Moosdorf i Gerold Oten, kao i međunarodni eksperti Jurij Kofner, Volfgang Efenberger, Rajner Rup i Džim Džatras.
Ovde donosimo i video istupanja Vladimira Kršljanina u Berlinu (na engleskom jeziku):
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.