Vladajuća koalicija dogovorila proceduru imenovanja nove vlade u Federaciji BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2023, 15:58

Vladajuća koalicija dogovorila proceduru imenovanja nove vlade u Federaciji BiH

Predstavnici stranaka koje čine većinu u bosanskohercegovačkom entitetu Federacija BiH (FBiH), dogovorili su u petak, 24. marta u Mostaru da počinju proceduru imenovanja nove entitetske vlade. Rok za to je 6. april. Političke partije koje čine vlast u FBiH su Hrvatska demokratska zajednica BiH i stranke okupljene oko probosanske koalicije "Trojka" (koju čini SDP, Naša stranka i HDZ). Te stranke imaju većinu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Kako je rečeno, Hrvatska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Koalicija u FBiH dogovorila podjelu resora

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2023

​SARAJEVO – HDZ i stranke "osmorke" koje predvodi SDP potpisale su dva sporazuma, podijelili resore u Vladi FBiH i dogovorili se da Lidija Bradara, predsjednik FBIH 29. marta donese odluku o imenovanju Vlade FBiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.