Vlada Venecuele pustila iz zatvora opozicione aktiviste

Izvor: Blic, 01.Jan.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Venecuele pustila iz zatvora opozicione aktiviste

Vlada Venecuele oslobodila je iz zatvora nekoliko opozicionih aktivista uhapšenih tokom protesta 2014. godine, a među oslobođenima je i bivši predsednički kandidat Manuel Rosales, prenela je danas agencija AP.

Rosales je uhapšen u oktobru prošle godine zbog optužbi za nezakonito bogaćenje, nedugo posle povratka u Venecuelu iz egzila u Peruu.

Bivši guverner venecuelanske savezne države Sulija kandidovao se za predsednika Republike 2006. godine, a iz zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pušten rano jutros zajedno sa još pet opozicionih aktivista koje opozicija smatra političkim zatvorenicima.

Jedan od oslobođenih aktivista je i Herardo Karero, vođa grupe studenata koji su 2014. godine nedeljama kampovali ispred predstavništava UN u Karakasu u znak protesta zbog gušenja antivladinih demonstracija i stradanja brojnih demonstranata.

Nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava navele su da je još oko 100 protivnika predsednika Nikolasa Madura i dalje u pritvoru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.