Vlada Hrvatske će hermetički zatvoriti celu granicu sa Srbijom, ako se nastavi priliv izbeglica

Izvor: Blic, 27.Sep.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada Hrvatske će hermetički zatvoriti celu granicu sa Srbijom, ako se nastavi priliv izbeglica"

Prema nezvaničnom izvoru iz hrvatske Vlade, kriza u odnosima s Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku.

U suprotnom, potvrdili su u Vladi, tvrdi "Jutarnji list", “stvarno smo spremni hermetički da zatvorimo celokupnu granicu”.

Ovo je prvi put da službenici Vlade Republike Hrvatske, makar i nezvanično, spominju mogućnost potpunog zatvaranja granice, primećuje Jutarnji list.

Hrvatski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbrane Ante Kotromanović pozvao je u subotu iz Opatovca srpske zvaničnike na saradnju, kako bi se prihvat izbeglica organizovao što humanije, prenosi hrvatski N1.

- Dajte to radite organizovano kao što radite, ali u dogovoru s nama, pa pošaljite ljude tamo gde mislimo da je najhumanije. Videli ste ovih dana da je bilo žestoke retorike. Moramo svi "stati na loptu". Pričao sam s jednom porodicom iz Sirije i oni su morali da plate po sto evra da bi došli ovde. Kao ministar odbrane, kažem da mi znamo da izbeglice na hrvatsku granicu dolaze organizovano - rekao je ministar Kotromanović pozvavši srpske zvaničnike na saradnju.

Pored Srbije, pozvao je na saradnju i Mađarsku, podsetivši da su izbeglice problem cele Evrope.

- Budimo ozbiljni ljudi i napravimo najlakše za ove ljude - poručio je.

Prema izveštajima hrvatske policije, u ovu zemlju je od 16. septembra ušlo 65.000 migranata, saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKI PLAN D: Celu granicu ćemo hermetički zatvoriti!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2015

Kriza u odnosima sa Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, poručuju iz hrvatske vlade...ZAGREB - Ukoliko Srbija ne ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, spremni smo da hermetički zatvorimo celu granicu, potvrđeno je u Vladi Hrvatske...

Nastavak na Kurir...

Vučić: Ne upravljamo životima migranata

Izvor: RTS, 27.Sep.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom pretnji iz hrvatske vlade da će hermetički zatvoriti granicu prema Srbiji, da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno prema migrantima i da neće upravljati njihovim životima. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.