Vlada Crne Gore odgovorila Vučiću: Ne kreiramo zakonodavne aktivnosti Srbije pa neće ni Srbija naše

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Crne Gore odgovorila Vučiću: Ne kreiramo zakonodavne aktivnosti Srbije pa neće ni Srbija naše

Vlada Crne Gore saopštila je da ona ne želi da kreira zakonodavni ovkir ni jedne strane države, te da ne dopušta bilo kome da kreira naš sistem, reagujući na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ne podrži predloženi zakon koji je usmeren na ugrožavanje imovine SPC-a. Na pitanje portala CDM da prokomentariše današnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj poziva vlasti Crne Gore da ne usvajaju predlog Zakona o slobodi veroispovijesti, iz Vlade su se "zahvalili predsjedniku Srbije na savjetima, rekavši da Crna Gora sama donosi svoje odluke".
“Zahvaljujemo se predsjedniku Vučiću na savjetima. Ali ga podsjećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini. Mi nemamo niti ćemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije niti ćemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke”, navodi se u odgovoru Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Crnogorska Vlada odgovorila Vučiću: Ne dopuštamo da bilo ko utiče na naše odluke

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019

Crnogorska vlada saopštila je danas povodom molbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti, da ne dopušta bilo kome da utiče na njene odluke...Predlog zakona predviđa da sve verske zajednice, među kojima je i Srpska Pravoslavna Crkva, moraju dokazati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.