Visoki predstavnik poziva na povlačenje, Milan Tegeltija na potezu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2020, 21:17

Visoki predstavnik poziva na povlačenje, Milan Tegeltija na potezu

Zajedničko koordinaciono tijelo udruženja sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini (BiH) zatražilo je hitnu sjednicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, nakon što je predsjednik tog vijeća Milan Tegeltija prijavljen zbog razgovora koji je vodio o jednom konkursu u pravosudnim institucijama. Snimak razgovora, čiju autentičnost Radio Slobodna Evropa (RSE) ne može da potvrdi, objavio je portal Istraga.ba u četvrtak (26.novembra). „Zahtijevamo da se hitno sazove sjednica VSTV BiH,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ugrožen integritet Visokog sudskog i tužilačkog veća u BiH

Izvor: Danas, 27.Nov.2020

Ambasada Sjednjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini danas je ocenila da je integritet Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) u kritičnom stanju, prenosi Klix.ba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.