Više od 80 odsto Amerikanaca zabrinuto za stanje demokratije u SAD

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 09:49

Više od 80 odsto Amerikanaca zabrinuto za stanje demokratije u SAD

Više od 80 odsto američkih birača je zabrinuto za stanje demokratije u SAD, pokazuju istraživanja Centra dvopartijske politike i agencije "Morning Konsalt".

Prema pisanju portal "Hil", čak 82 odsto glasača reklo je da je zabrinuto za demokratiju u SAD, uključujući 40 odsto onih koji su rekli da su "veoma zabrinut".

Istovremeno, 59 odsto Amerikanaca kaže da ne veruje da su Demokratska i Republikanska stranka sposobne da zajednički usvoje zakone u Kongresu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Čak 88 odsto ispitanika je navelo inflaciju kao najveću brigu, dok je 84 odsto reklo da ona utiče na njihove navike u vezi sa potrošnjom i finansijama.

Oko 73 odsto Amerikanaca je zabrinuto da bi mogli da izgube posao usled razvoja veštačke inteligencije, dok 46 odsto anketiranih reklo da nisu zadovoljni zbog porasta upotrebe i usluga veštačke inteligencije.

Istraživanje je sprovedeno od 21. do 24. avgusta, a u njemu je učestvovalo 1.959 registrovanih birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.