Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2019, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 70 država obećalo da će smanjiti bacanje hrane

Više od 70 država je danas obećalo da će učiniti više da bi smanjile količinu hrane koje se kvari i baca zbog lošeg hlađenja pri čuvanju namirnica.

Predstavnici tih država su danas u Rimu tekst s tim obećanjem potpisali na godišnjeg sastanku Montrealskog protokla. Ministri, drugi zvaničnici vlada i stručnjaci razmatrali su regulisanje hemikalija za frižidere i uređaje za klimatizaciju, štetnih za ozonski omotač.

Na sastanku u sedištu Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << UN za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu rečeno je da u svetu propadne oko jedne trećine hrane, a izražena je nada da će se kvarenje hrane smanjiti razvojem boljih metoda za hlađenje namirnica.

Loše hlađenje dovodi do gubitka oko devet odsto kvarljive hrane u razvijenim zemljama, i oko 23 odsto u zemljama u razvoju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.