Više od 50 mrtvih u napadu talibana

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 50 mrtvih u napadu talibana

Više od 50 ljudi je poginulo u napadu talibana u gradu Gazni u Avganistanu, dok se za još 100 žrtava ne zna tačan odnos poginulih i ranjenih.

U borbi je ubijeno 39 talibana i 14 policajaca, dok je 20 pripadnika snaga bezbednosti ranjeno, saopštila je policija.

Napad je odbijen uz pomoć američke avijacije.

"Bezbednosna situacija u Gazniju je pod kontrolom. Naše snage potpuno kontrolišu grad", rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Rahimi.

Talibani su se najpre tokom noći skrivali u kućama pre nego što su izašli na ulice i oko 2.00 započeli napad vatrenim oružjem na avganistanske snage bezbednosti i podmetanjem požara u nekoliko prodavnica u Gazniju. Nakon odbijenog napada, policija je sprovela pretres kuća u potrazi za preostalim talibanskim borcima. Na ulicama Gaznija viđena su tela nekoliko talibana, dok su ispod jednog mosta na obodu grada nađena tela 39 talibanskih boraca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.