Više od 204 miliona dinara za obrazovanje iz pokrajinskog budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 16:40

Više od 204 miliona dinara za obrazovanje iz pokrajinskog budžeta

Više od 204 miliona dinara odobreno je na ime konkursa iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina u Vojvodini, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Sekretarijat je objavio rezultate šest konkursa, po tri iz oblasti obrazovanja i iz oblasti nacionalnih manjina.

"U oblasti obrazovanja, 26,5 miliona dinara namenjeno je osnovnim i srednjim školama za nabavku opreme, 102 miliona za regresiranje prevoza učenika srednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škola na teritoriji Vojvodine i 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja", saopšteno je iz Sekretarijata.

Od 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja, 14,7 miliona namenjeno je za udruženja i za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i regionalne centre za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, precizirano je u saopštenju.

Odobreno je 3,7 miliona za realizaciju bilingvalne nastave, 1,1 milion za programe i projekte obrazovno-vaspitnih ustanova koje izdaju u zakup školski prostor i 700.000 dinara za programe i projekte u okviru predškolskog obrazovanja.

Za konkurse iz oblasti nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica, ove godine dodeljeno je ukupno 56 miliona dinara.

"Očekujemo da ćemo do kraja kalendarske godine, u skladu s mogućnostima budžeta, sprovesti potpisivanje ugovora, nabavku i isporučivanje opreme, a da će programi i projekti koje ovim putem podržavamo biti realizovani", izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.