Više od 200 žrtava pedofila s BBC-a?

Izvor: Mondo, 19.Okt.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 200 žrtava pedofila s BBC-a?

Istraga o zvezdi BBC, pokojnom Džimiju Sevilu, osumnjičenom da je seksualno zlostavljao desetine devojčica, proširena je na još oko 200 potencijalnih žrtava.

Metropoliten policija saopštila je da sprovodi više od 400 odvojenih linija istrage o slučaju ser Džimija Sevila, koji je, prema optužbama, seksualno zlostavljao devojčice, od kojih su neke imale samo 13 godina.

U saopštenju se, bez iznošenja detalja, navodi i da je u toku i istraga o slučajevima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje su umešane osobe koje su još žive, preneo je AP.

Savil, koji je preminuo u oktobru prošle godine u 84. godini, bio je voditelj muzičke emisije "Top ov d Pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti".

Zbog njegovog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Njegova reputacija je, međutim, počela da se ruši kada su žene, jedna po jedna, izašle u javnost s optužbama da ih je decenijama redovno seksualno napastvovao.

Detalji ovih izveštaja šokirali su britansku javnost.

Posle pojavljivanja optužbi, Sevilova porodica je uklonila nadgrobnu ploču sa njegovog groba u Skarborou na severu Engleske, na kojoj je stajao natpis "Bilo je dobro dok je trajalo" i uništila je "iz poštovanja mišljenja javnosti".

(Tanjug/Foto, screnshoot/YouTube)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Još 200 žrtava voditelja BBC-ja?

Izvor: OkRadio.rs, 19.Okt.2012

Istraga o zvezdi BBC, pokojnom Džimiju Sevilu, osumnjičenom da je seksualno zlostavljao desetine devojčica, proširena je na još oko 200 potencijalnih žrtava. Metropoliten policija saopštila je da sprovodi više od 400 odvojenih linija istrage o slučaju ser Džimija Sevila, koji je, prema optužbama,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.