Više od 200 mrtvih u sukobu hriscana i muslimana

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 200 mrtvih u sukobu hriscana i muslimana

U novim sukobima hrišćana i muslimana u centralnoj Nigeriji poginulo je više od 200 ljudi, izjavio je novinar nigerijske mreže Čenels (Ćannels).

Novinar Jemi Kosoko rekao je da je prebrojao više od 200 tela posle obnovljenih verskih sukoba.

Prema njegovim rečima, tela većinom pripadaju ženama i deci, a deluje kao da su ubijeni udarcima mačeta.

On je naveo da je tela prebrojavao danas pre podne s vladinim zvaničnikom u jednom selu južno od gada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Džosa.

Portparol Crvenog krsta rekao je da je vojska opkolila to selo pošto je ono zahvaćeno nasiljem i pošto ga je napustilo više stotina ljudi.

Očevici su rekli da je nasilje u pretežno hrišćanskom selu izbilo noćas, u vreme kada je na snazi polcijski čas. Policijski čas je uveden posle januarskog nasilja u kojem je poginulo više od 300 ljudi.

U prethodnoj deceniji u verskim sukobima je poginulo više hiljada ljudi u tom delu Nigerije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 200 mrtvih u verskim sukobima u Nigeriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2010

U novim sukobima hrišćana i muslimana u centralnoj Nigeriji poginulo je više od 200 ljudi, izjavio je novinar nigerijske mreže Čenels (Channels). Novinar Jemi Kosoko rekao je da je prebrojao više od 200 tela posle obnovljenih verskih sukoba. On je naveo da je tela prebrojavao danas pre...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Više od 200 mrtvih u sukobu hrišćana i muslimana u Nigeriji

Izvor: Blic, 07.Mar.2010

U novim sukobima hrišćana i muslimana u centralnoj Nigeriji poginulo je više od 200 ljudi, izjavio je novinar nigerijske mreže "Čenels"...Novinar Jemi Kosoko rekao je da je prebrojao više od 200 tela posle obnovljenih verskih sukoba...Prema njegovim rečima, tela većinom pripadaju ženama i deci,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.