Više od 1.100 pronađeno u ruševinama zgrade u Daki

Izvor: Studio B, 12.Maj.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1.100 pronađeno u ruševinama zgrade u Daki

Više od dve nedelje od rušenja višespratnice sa tekstilnim radionicama u glavnom gradu Bangladeša Daki bilans mrtvih popeo se na više od 1.100 ljudi.

Gradski zvaničnik Tarekul Alam rekao je da je potvrđeno 1.126 mrtvih, sa dva tela koja su u nedelju izvučena iz ruševina. 

Spasioci su iz ruševina uspeli da žive izvuku 2.438 ljudi među kojima i 19-ogodišnju Rešma Begum koja je nađena u petak, 17 dana nakon nesreće. 

Jedan član spasilačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << timova rekao je da i dalje tragaju za telima i da vrlo pažljivo uklanjaju beton i čelik. On je rekao da su tela u lošem stanju i ne mogu se identifikovati.

Pokušavaju da identifikuju tela po dokumentima, a ona koja nemaju nikakva dokumenta će se identifikovati preko DNK analize. Očekuje se da će sutra biti završena operacija raščišćavanja i traganja za telima. U trenutku rušenja 28. aprila u zgradi je bilo više od 3.000 ljudi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.