Više od 1.000 ruskih državljana pridružilo se Islamskoj državi

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1.000 ruskih državljana pridružilo se Islamskoj državi

Više od 1.000 državljana Rusije pridružilo se ekstremističkoj organizaciji Islamska država i oni mogu predstavljati bezbednosnu pretnju kada se vrate u zemlju, izjavio je danas sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.

Patrušev je za dnevni list "Komersant" rekao da pripadnici ID mogu napraviti "ćelije" te organizacije u Rusiji i organizovati terorističke napade po naređenjima svojih nadređenih.

Prema njegovim rečima, agenti ID-a u Rusiji i bivšim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sovjetskim zemljama Centralne Azije regrutuju naročito mlade i pripadnike manjinskih etničkih zajednica.

U nedavnom slučaju, jedna 19-godišnja studentkinja elitnog Moskovskog državnog univerziteta zadržana je na turskoj granici pod sumnjom da je želela da ode u Siriju da se bori na strani Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Više od 1.000 ruskih državljana pridružilo se Islamskoj državi

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2015

Više od 1.000 državljana Rusije pridružilo se ekstremističkoj organizaciji Islamska država i oni mogu predstavljati bezbednosnu pretnju kada se vrate u zemlju, izjavio je danas sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev...Patrušev je za dnevni list "Komersant" rekao da pripadnici ID...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.