Vijetnam: Za niske žene nema džaba kafe

Izvor: Mondo, 14.Dec.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijetnam: Za niske žene nema džaba kafe

Australijski lanac kafića Gloria Džinz u Vijetnamu danas je bio prinuđen da se izvini zbog promotivne akcije u kojoj je nudio besplatno piće ženama određene visine.

Početkom meseca Gloria Džinz je u sklopu promotivne kampanje nudio besplatno drugo piće ženama visokim najmanje 165 cm, što je prema navodima vijetnamskih medija bio odgovor na vladinu kampanju za povećanje prosečne visine Vijetnamaca.

Kompanija je prinuđena da prekine promociju i da se izvini >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon što su protivnici ove akcije okupljeni na društvenoj mreži Fejsbuk tvrdili da je kampanja uvredljiva za vijetnamske žene.

"Ova promocija ne reflektuje naše vrednosti, svi ljudi širom sveta su dobrodošli u našim kafićima", navodi se u saopštenju lanca Gloria Džinz.

(Beta-AP Foto Ilustracija Guliver Getty)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nema pića za niske Vijetnamke!

Izvor: medio.rs, 15.Dec.2012, 16:16

Promotivna kampanja australijskog lanca kafića „Gloria Džinz, koji je nudio besplatno piće ženama visokim najmanje 165 santimetara, razbesnela je Vijetnamke. Kompanija je bila prinuđena da prekine akciju i izvini se svim ženama nakon peticija putem društvene mreže Fejsbuk.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.