Vežba „Slovensko bratstvo 2018“ ulazi u aktivnu fazu

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba „Slovensko bratstvo 2018“ ulazi u aktivnu fazu

Rusko-belorusko-srpska zajednička taktička vežba "Slovensko bratstvo-2018", koja se održava u Krasnodarskom regionu, ulazi u aktivnu fazu, saopšteno je za RIA Novosti u odseku za informisanje Ministarstva odbrane Rusije.

Združena taktička vežba "Slovensko bratstvo 2018" održava se na poliginu "Rajevski" u Novorosijsku od 18 do 28. juna. Kao što je ranije saopštilo je Ministarstvo odbrane Rsuije, padobranci iz tri zemlje tokom vežbe sprovode konkretne aktivnosti za pripremu i primenu multinacionalne radne grupe za mirotvorne i protivterorističke zadatke.

"Danas je svečano otvorena vežba gde su podignute zastave tri zemlje, a vežba prelazi u aktivnu fazu", saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.
 


U odelenju za informacije je saopšteno da je na ceremoniji otvaranja prisustvovao komandant vežbe - zamenik komandanta Padobranskih jedinica za mirovne operacije i ODKB, general-potpukovnik Aleksandar Vjaznikov i komandant snaga za Specijalne operacije Oružanih snaga Republike Belorusije general-major Vadim Denisenko. Pored toga, u oblasti zajedničkih vežbi u svojstvu posmatrača na poziv ruske strane prisustvovala je vojna delegacija Vojske Srbije koju predvodi zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović.



Foto: MO RF


Visoku ocenu organizacije rusko-belorusko-srpske vežbe "Slovesnko bratstvo 2018" dao je komandant Specijalnih snaga Oružanih snaga Belorusije general-major Vadim Denisenko.

"Vežbe su savršeno organizovane. U toku njih ćemo pokazati na šta su slovenski narodi sposobni i kako zajedno mogu da reše zadatke koje su nam naše države postavile ", rekao je Denisenko.



Foto: MO RF

Kao što je ranije saopšteno, Rusija na međunarodnim vežbama učestvuje sa Bataljonom kubanjsko-kazačkog desantnog puka sa više od 700 ljudi. Sa beloruske strane učestvuje više od 250 pripadnika jedinica za Specijalne operacije, a specijalne snage srpskog tima čini oko 50 vojnika. Pored toga, vežbama su se pridružile vazduhoplovne jedinice Južne vojne oblasti VKS Rusije.

Po prvi put u vežbe su uključeni novi uzorci vojne opreme i naoružanja: BMD-4M, BTR MDM "Rakuška", oklopno vozilo "Ris", T-72B, oklopno vozilo REV "Infauna", kao i radarski sistemi "Aistenok".
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.