Izvor: RTS, 27.Maj.2022, 08:24

Veto Rusije i Kine na dodatne sankcije Severnoj Koreji

Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji.
U američkom nacrtu rezolucije osuđeno je lansiranje balističke rakete izvedeno 24. marta od strane Pjongjanga i drugo nedavno testiranje raketa, preneo je Tas.
U nacrtu je predloženo smanjenje isporuka sirove nafte i naftnih derivata Severnoj Koreji.
Takođe je pomenuto uvođenje sankcija jednoj severnokorejskoj organizaciji koja je navodno umešana u zlonamerne sajber aktivnosti, kao i uvođenje sankcija protiv nekih drugih subjekata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Kina stavile veto na dodatne sankcije Sjevernoj Koreji

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2022

NJUJORK - Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savjetu bezbjednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Sjevernoj Koreji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.