Veteran koji je preživeo Perl Harbor umro u 106. godini (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veteran koji je preživeo Perl Harbor umro u 106. godini (FOTO)

Rej Čavez, najstariji muškarac koji je preživeo napad na Perl Harbor 1941. godine, umro je u 106. godini, saopštila je Bela kuća.

Ratni veteran preminuo je u sredu, preneli su mediji saopštenje Čavezove porodice.

Čavez je bio podoficir-kormilar u vreme napada Japana na bazu na Havajima, nakon čega su Sjedinjene Američke Države ušle u Drugi svetski rat 1941. godine.

Živeo je u Poveju u Kaliforniji, a proteklih godina je putovao po zemlji posećujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << memorijalne centre. Ove godine bio je i gost predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući.

We are saddened to hear the oldest living Pearl Harbor veteran, Ray Chavez, has passed away at the age of 106. We were honored to host him at the White House earlier this year. Thank you for your service to our great Nation, Ray! pic.twitter.com/CA7Xdcxz89— The White House (@WhiteHouse) November 22, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Najstariji veteran koji je preživeo Perl Harbor preminuo u 106. godini

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2018, 00:21

Rej Čavez, najstariji muškarac koji je preživeo napad na Perl Harbor 1941. godine, umro je u 106. godini, saopštila je Bela kuća...Ratni veteran preminuo je u sredu...Čavez je bio podoficir-kormilar u vreme napada Japana na bazu na Havajima, nakon čega su Sjedinjene Američke Države ušle u Drugi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.