Verzilov optužio Rusiju: Na meni probali novi koktel otrova

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verzilov optužio Rusiju: Na meni probali novi koktel otrova

Član ruske grupe "Pusi rajot" Pjotr Verzilov optužio je Rusiju za trovanje, koje su, kako tvrdi, najverovatnije izveli ili pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) ili vojni agenti iz Glavne obaveštajne uprave (GRU).
Pjotr Verzilov je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da je kada je otvoran "osećaj bio poput pada u crnu rupu".

"Trovanje je izvedeno toliko profesionalno da nijedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugi zaključak nije moguć", istakao je ruski aktivista, koji je privremeno izgubio čulo vida i nije mogao da govori.
Verzilov je juče otpušten iz bolnice u Berlinu u koju je 18. septembra primljen sa "simptomima trovanja".
Kako se navodi, bolničko osoblje veruje da, uprkos tome što u njegovom telu nisu pronađeni tragovi otrova, nema drugog objašnjenja nego da je Verzilov otrovan.
Verzilov je nemačkom listu Bild izjavio da je na njemu isproban "novi koktel otrova" i da su se kod njega simptomi javili brže nego kod drugih.
Prema Verzilovu, postoje dva razloga zašto se ovo desilo – prvi je njegov upad na teren tokom Svetskog prvenstva u fudbalu ovog leta, kada je nakratko pritvoren sa još troje članova "Pusi rajota", a drugi je njegova istraga o "trojici ruskih novinara ubijenih u Africi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusi su me otrovali, kao da sam upao u crnu rupu"

Izvor: B92, 27.Sep.2018

Član ruske muzičke grupe Pusi rajot Pjotr Verzilov optužio je Rusiju za trovanje...On je istakao da su to najverovatnije izveli ili pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) ili vojni agenti iz Glavne obaveštajne uprave (GRU)...Berzilov je u intervjuu Bi-Bi-Siju kazao da je kad je otvoran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.