Verakruz: Naoružana grupa ubila novinara i njegovu porodicu

Izvor: Blic, 21.Jun.2011, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verakruz: Naoružana grupa ubila novinara i njegovu porodicu

VERAKRUZ - Naoružana grupa ubila je danas jednog novinara, njegovu suprugu i 21-godišnjeg sina u njihovom stanu u meksičkoj luci Verakruz, izjavio je državni guverner.

Miguel Anhel Lopez je radio za lokalne novine Notiver u kojim je objavljivao političke hronike i redovno pisao o nasilju povezanom s trgovinom drogom, a u kojem je ubijeno 37.000 ljudi od početka obračuna države sa organizovanim kriminalom, od kraja 2006. godine.

"Istragu ćemo voditi do kraja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obećao je guverner Verakruza Havier Duarte.

Četrdeset novinara je ubijeno u Meksiku od januara 2007, mesec dana nakon što je konzervativac Felipe Kalderon preuzeo dužnost predsednika i objavio "rat" trgovcima drogom, saopštila je Nacionalna komisija za ljudska prava.

Komisija je utvrdila da je 15 novinara nestalo od 2003. godine, zbog čega je Meksiko jedna od najopasnijih zemalja na svetu za ovu profesiju.

Povezane vesti: Tadić: Rešavanje slučajeva ubistva novinara moja misija Ubijen libijski novinar Brazilska policija ubila pet narko dilera Uhapšen osnivač brutalnog meksičkog narko kartela Meksički grad ostao bez policije, oteta poslednja policajka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen novinar u Meksiku

Izvor: B92, 21.Jun.2011

Verakruz -- Naoružana grupa ubila je novinara, njegovu suprugu i dvadesetjednogodišnjeg sina u njihovom stanu u meksičkoj luci Verakruz, izjavio je državni guverner...Miguel Anhel Lopez je radio za lokalne novine Notiver u kojim je objavljivao političke hronike...Redovno pisao o nasilju povezanom...

Nastavak na B92...

MEKSIKO: UBIJEN NOVINAR I NJEGOVA PORODICA

Izvor: Kurir, 21.Jun.2011

VERAKRUZ - Naoružana grupa ubila je danas jednog novinar, njegovu suprugu i dvadesetjednogodišnjeg sina u njihovom stanu u meksičkoj luci Verakruz, izjavio je državni guverner...Miguel Anhel Lopez je radio za lokalne novine Notiver u kojim je objavljivao političke hronike i redovno pisao o nasilju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.