Venecuela ispituje smrt Čavesa

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela ispituje smrt Čavesa

Karakas -- Venecuela će sprovesti zvaničnu istragu zbog sumnji da je smrt Uga Čavesa nastupila kao rezultat trovanja koje su sproveli njegovi neprijatelji iz inostranstva.

Takve sumnje prvi je izrazio sam Čaves odmah nakon što mu je 2011. godine dijagnostikovan kancer. Vršilac dužnosti predsednika Venecuele Nikolas Maduro založio se za detaljnu istragu uzroka smrti Čavesa.

"Potražićemo istinu", rekao je Maduro u utorak uveče na lokalnoj televiziji, preneo je AP. Maduro je kazao da će strani naučnici biti pozvani da se pridruže istrazi koju će sprovesti vladina komisija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venezuela provodi istragu o uzroku smrti Chaveza

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Mar.2013

CARACAS - Maduro je kazao da će strani znannstvenici biti pozvani da se pridruže istrazi koju će provesti vladina komisija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Venecuela ispituje da li je Čaves otrovan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Mar.2013

Venecuela će sprovesti zvaničnu istragu zbog sumnji da je smrt Uga Čavesa nastupila kao rezultat trovanja koje su sproveli njegovi neprijatelji iz inostranstva. Takve sumnje prvi je izrazio sam Čaves odmah nakon što mu je 2011. godine dijagnostikovan kancer. Vršilac dužnosti predsednika Venecuele...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.