Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2017, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela će pokrenuti kriptovalutu u borbi protiv sankcija SAD

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je rekao da će njegova vlada pokrenuti kriptovalutu u borbu protiv onoga što on naziva američkom finansijskom "blokadom" njegove socijalističke države.

Maduro je u nedelju rekao da će novu valutu nazvati "petro" i da će je podržati zemlje proizvođači nafte (OPEK) koje imaju obilne rezerve nafte, zlata i druge rude. On je rekao: "To će nam omogućiti napredak ka novim oblicima međunarodnog finansiranja za ekonomski i društveni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razvoj naše zemlje".

On u govoru preko televizije o tome nije izneo kolika će biti vrednost nove valute, kako će funkcionisati ili kada će biti pokrenuta.

Vrednost valute Venecuele, bolivara, poslednjih nedelja naglo opada pošto su američke sankcije otežale održavanje tekućeg duga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela pravi kriptovalutu u borbi protiv sankcija SAD

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2017

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je rekao da će njegova vlada pokrenuti kriptovalutu u borbu protiv onoga što on naziva američkom finansijskom "blokadom" njegove socijalističke države...Maduro je rekao da će novu valutu nazvati "petro" i da će je podržati zemlje proizvođači nafte (OPEK)...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.