Venčali se kao Šrek i Fiona

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Sep.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčali se kao Šrek i Fiona

SPLIT - Venčanja na neobičnim, otvorenim mestima, van službenih matičnih prostorija i tematske ceremonije sa kostimiranim zvanicama, sve su češće pojave i u Hrvatskoj, piše splitska Slobodna Dalmacija.

  U Šibeniku i okolini u modi su brojne otvorene lokacije, na brodovima, pokraj plaža, na ledinama, ali i na Slapovima Krke kod Skradina, preneo je list. Organizatorka Prvog sajma venčanja u Šibeniku Slavica Kožul izdvojila je crno-belo venčanje u Zablaću, kada je nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sveštenik venčao bogati švajcarski par, na najobičnijem seoskom guvnu, u vrlo skromnom okruženju. Mlada je nosila bidermajer od crnih ruža, a na stolovima su na crnim nadstolnjacima, iz dekoracije od običnog kamenja, "rasla" po tri crna cveta.

  Kožulova je kazala da joj je najveća želja da organizuje venčanje za pevačicu Severinu, ali i za kontroverznog splitskog gradonačelnika Željka Keruma - koje ne im, kako je kazala, ne bi ni naplatila.

  Severinu "vidi" u glamuru, s vrlo luksuznom i profinjenom scenografijom i obredom u luksuznom hotelu "Le Meridien Lav". Kerumu bi, kako je kazala, napravila obred na seoskom guvnu, u velikom šatoru, s pozornicom na veštačkom jezeru, tako da bi izgledalo kao da on i njegova supruga koračaju po vodi, rekla je Kožulova. Ona venčanja organizuje na području Hrvatske, ali i Hercegovine.

  Seća se i nedavnog venčanja na temu likova iz crtatog filma Šrek, u kome su uzvanici pred matičarem venčani u kostimima debelog zelenog junaka, Fione, magareta i pratnje. Zanimljiva je bila i organizacija ceremonijala u dvorcu Đalski, na kome su mladenci i gosti imali obred pred matičarom obučeni u srednjovekovne kostime.

  "Vitezovi, krtaši, romantične dame, oživeli su srednji vek. Organizovano je mačevanje, jelo se rukama, a zahvalnice su gosti dobili u obliku specijalno pripremljenih dukata", kazala je ona.

  Splitski list piše i da se Split niti Dubrovnik ne mogu pohvaliti neobičnim venčanjima. Ali, romantična venčanja, kakve za svoje klijente organizuje potvrđuje kako su u igri najčešće romantični vrtovi Lokruma, Elafitska ostrva (zapadno od Dubrovnika, nekada čuvena po jelenima), dubrovačke stene i zidine, ili unutrašnjost palate Sponze, preneo je list.

  "Najteža organizacija venčanja nam je bila na tvrđavi Lovrijenac, koja se nalazi na 37 metara visokoj steni, što pojačava zahtevnost posla. Klijenti su nam mahom stranci, iz Velike Britanije, Irske i Australije, a od prošle godine i Japanci, koji su s Dubrovnikom povezani direktnom aviolinijom iz Tokija", kazali su u šibenskoj agenciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.