Izvor: Politika, 11.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velt" ismeva pokojnog papu

Satirični članak nemačkog dnevnika koji govori o birokratsko-crkvenom dokazivanju čuda koje je za života načinio Jovan Pavle Drugi ozbiljno naljutio Varšavu Specijalno za "Politiku"
Varšava, 10. aprila – Kada bi neko hteo da napravi antologiju dobrog nemačkog humora, knjiga bi bila još kraća od "Ukusne engleske kuhinje". Tako je šaljivo prokomentarisao najnoviji nemačko-poljski "satirički" skandal dopisnik poljske "Gazete viborče" iz Berlina Bartoš Vjelinski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
I zaista ne može biti sporno da je satirični članak koji je nemački "Velt" objavio na svojim internet-stranicama o čudotvorstvima pokojnog pape Jovana Pavla Drugog neukusan. To su osetili i šefovi lista koji članak, ipak, nisu pripustili u štampanu verziju novina. Članak ismeva birokratsko-crkveno dokazivanje čuda koje je za života načinio "poljski papa", ali na "prvu loptu", neduhovito i uvredljivo.

Pokojnog papu, koga ogromna većina Poljaka smatra za sveca i najvećeg Poljaka u istoriji, autor satire opisuje kao "nesimpatičnog starca koji je na internet-forumima postao slavan zahvaljujući knjigama kao što su 'Nikakvo spaljivanja veštica nije bilo

Milan Lazarević

[objavljeno: 11.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.